Resum: No existeix circuiteria lògica a 24Vdc. Quins són els pros i els contres a una família de dispositius a la tensió de treball més utilitzada a quadres elèctrics de maniobra? Aquest és un assaig amb resultats sorprenents.

Hom pot pensar que es poden posar els transistors en serie igual que si es tractés de contactes de relé, això funciona fins al primer parell de transistors salvant polaritzacions complexes, però a partir de tres les dificultats superen a les configuracions clàssiques dels circuits integrats TTL clàssics. Però amb circuiteria CMOS no existeix aquest problema.

Realment és més econòmica la circuiteria cablejada TTL que la transistoritzada després de les conversions a 24V? Certament sempre serà més economic un PLC ja que la estructura electrònica està orientada a les I/O amb pocs IC’s de programació.

Però, és realment més econòmic un PLC Siemens del tipus LOGO que una circuiteria cablejada directament amb transistors a 24Vdc? El fabricant alemany Weidmuller fa bornes lògiques amb circuits a base de transistors SMD.

Jordi