He rebut moltes consultes sobre com transportar els bastidor que construïm amb perfil d’alumini: des de posar una nansa, a fer una flight case a mida, passant per tapes de evitar la pols o posar rodes al Warlock. Per més que s’intenta trobar una solució bona mai s’arriba a tothom.

Aquesta es una proposta que us faig, que ja ha donat bons resultat a un amic i que jo mateix he adoptat en el meu bastidor de taller.  Solucionar tots aquest inconvenients a l’hora afegint una articulació amb bloqueig entre caixes planes i individuals.

Ja vaig presentar aquest bastidor en el Modular Day passat. En aquells moments només era una idea i podia donar moltes sorpreses, així que no el vaig oferir directament tot i que vaig rebre molts elogis.

Normalment escolto les vostres suggerències, però aquest cop em va costar de dissenyar el bastidor més de lo esperat. El que jo vaig pensar a priori que era un avantatge, no va resultar un inconvenient, però si que em va portar a meditar que no per optimitzar més s’arriba millor a una bona solució.

Aquest és el bastidor que jo vaig anomenar Voyager, ja que aquest era el propòsit que cercava per a un nou tipus de bastidor. Però per similituds amb el famós sintetitzador de Moog i per la infinitat de possibilitat que apareixien a cada moment del disseny vaig haver de desistir.

Un amic, que ja havia sigut dels primers en fer-se un Warlock, em va venir a buscar per fer un altre K3. En aquell moment jo estava muntant el prototip per la fira i em va encarregar de fer una versió amb les millores que em va suggerí.

  • Cares tapades en el perfil: Jo vaig pensar que això era un error, doncs representa perdre la possibilitat d’aprofitar la ranura per subjectar nanses, flexos de llum o els famosos porta cables.
  • Articular el peu del segon nivell: També ho vaig veure fora de lògica, si el peu podia fer de nansa pel transport, per que no estalviar peces?
  • Incorporar una tira de leds al nivell superior: D’aquesta forma la il·luminació queda integrada a la caixa. Altre cop vaig pensar que això seria un encariment.

Digueu-me que tinc raó, no va ser una bona idea.

Per que ha de tenir llum un sintetitzador modular?

Potser no és un avantatge una nansa de cuir per unes mans delicades?

O em direu que us feia nosa tenir coses penjades al bastidor quan sortiu de viatge?

Per descomptat, tenir la llibertat d’inclinar els nivells a voluntat és un avantatge.

Per què, Ara com justifico jo:

 • el perfil amb ranura?
 • sense il·luminació?
 • la nansa metàl·lica?

Jocs de paraules a part,

Aquí teniu un bon joc de solucions:

   • Per a portar el sintetitzador de viatge.
   • Per guardar en lloc protegit com tot instrument.
   • Per portar el modular en una bossa de viatge.
   • Per atraure les musses que duen a la inspiració.

Jordi.Autocet