L’Objectiu d’aquesta entrada és donar a conèixer l’activitat lúdica-educativa que estem desenvolupant de cavall dels projectes RIE i Ludi-Computer al soterrani de la Llibreria Hispanoamericana.

Volem unir el millor d’aquests dos mons. Cadenes cinemàtiques per a dispositius educatius i màquines lògiques de comandament orientades al joc. Volem fer servir diverses maquetes de la família Robòtica Integral Educativa amb processadors com el Atm328 que ja incorpora el kit de Alfaomega, però també amb els avançats microcontroladors STM32 i la comunicació WIFI del ESP8266 que incorpora el Ludi-Computer.

En aquesta ocasió es tracte de jugar a un joc que encara no desvelarem. Per això hem de disposar la pinça del braç robòtic en posició vertical. Ens permetrà fer una peça de joc de taula adaptada a la pinça.

Et convidem a participar en aquesta aventura de l’espai de coworking Bits & Books.

Amb el FreeCAD hem dissenyat la peça que completa el kit del Braç Robòtic per al nostre propòsit. Aquesta ens ha de permetre prolongar la lama acobladora que uneix el braç amb la pinça. Originàriament és de 80 mm i la hem ampliada a 90. Hem hagut de corbar el tram final per interferència amb el propi suport de unió de la pinça amb l’avantbraç quan aquest està estirat. Aqueta lama ens manté la posició vertical de la pinça encara que s’alci o avanci el braç, això és així per què forma una cadena de lames que prenen referència de la plataforma giratòria. Hem fet proves amb una lama de 92 mm però la pinça perd la vertical en excés amb el braç recollit. La cadena no és perfecte però ens permet tenir una àrea de 100 mm al voltar de tot el gir de la base amb una vertical prou acceptable. Amb aquesta tolerància haurem de dissenyar les peces del joc.

Us oferim els enllaços als fitxers de la lama dissenyada per què us els pugueu fer vosaltres mateixos.

fitxer lama 90, stl del FreeCAD
https://www.autocet.cat/downloads/lama90.stl

fitxer lama 90, només per a impressora Anet A8, (feu servir el CURA per aconseguir  el fitxer “gcode” de la vostra impressora 3D)

AA8_lama90.gcode
https://www.autocet.cat/downloads/AA8_lama90.gcode

Si estàs pensant en participar ens solem trobar els divendres per la tarda.

Consulteu el calendari de l’espai.

Entrada lliure.